Daarom Sjouke Kobus

sjouke-02profielfotoHout is mijn werk én mijn hobby. Al meer dan veertig jaar. Jarenlang timmerde en plaatste ik schuren en garages. Eerst in loondienst, vanaf de jaren negentig als eigenaar van Houtbouw Sjouke Kobus.

Een nierziekte zorgde voor een kink in de kabel. Mijn gezondheid ging achteruit en ik moest mijn eigen bedrijf opgeven. Ik werd zelfs zo ziek dat ik lange tijd mijn passie niet kon uitoefenen: werken met hout.

Maatwerk, liefde voor het vak, tot op elke centimeter.

Gelukkig kan het verkeren. Mijn zus doneerde mij in 2012 een nier en een nieuw leven. Ik blijf een nierpatiënt, maar de nieuwe nier geeft mij weer voldoende energie om datgene te doen wat ik altijd zo graag deed.

plezier en voldoening
Daarom ben ik in 2014 gestart met de productie van steigerhouten meubelen. Op kleine schaal. Ik doe geen productie. Ik maak meubelen omdat dit werk mij plezier en voldoening geeft.

Een ander voordeel is dat ik alles kan maken zoals u dat wilt. Kubus, bank of tafel. Fijn geschuurd, onbewerkt of geïntegreerd met andere materialen. Ik lever maatwerk en liefde voor het vak. Tot op elke centimeter.

Sjouke Kobus
Meesterschap in steigerhout

Post a Comment

 • Over Sjouke en steigerhout

  • De planken die ik gebruik zijn van geschaafd steigerhout (vurenhout), dus geen splinters meer
  • De standaard plankmaten: dikte 2,7 centimeter en breedte +/- 19,5 centimeter. (Afwijking van enkele millimeters is mogelijk)
  • Houd rekening met krimp en uitzetting van het hout, vooral buiten
  • U kunt uw meubels zelf afwerken bijvoorbeeld met bijenwas, white- en grey-wash- olie of een beits. Ik adviseer u graag. Uiteraard verzorg ik desgewenst ook de afwerking.
  • Geleverde materialen en producten zijn op afspraak af te halen. Wij verzenden helaas niet
 • Onze producten

  Safari kastdeuren

  Deze kast moest het thema Safari uitbeelden.

  Deur

  Deze deur is op maat gemaakt

  Wasbak kast

  Deze wasbak kast is op maat gemaakt

  Airco-Afdak

  Dit afdakje is een behoud voor je airco.

  Ombouw

  Deze ombouw is gemaakt voor een wasmachine en een droger met nog wat ruimte voor wasmiddelen en wasmanden. Het

  Hoekbureau

  Dit hoekbureau heeft een afm  3.50 m x 2.50 m en is gemaakt van glad geschaafd steigerhout en behandeld met g

  Vogelvoederhuisje

  Dit voederhuisje is gemaakt van glad geschaafd steigerhout. Hoogte 1.30 m x 0.55 breed.

  Salontafel

  Deze salontafel is 1.00 m x 0.80 m en 43 cm hoog in de midden zitten twee lade,s.

  Tafel en Banken

  Deze tafel  en banken hebben een lengte van 2 m Alles is gemaakt van glad geschaafd steigerhout.

  Schommelstoel

  Op deze stoel kom je helemaal tot rust

  Klavertje vier

  Dit klavertje vier is gemaakt van glad geschaafd steigerhout en in de white-wash gezet.

  BBQ

  Deze bbq kast is gemaakt van geschaafd glad steigerhout en behandeld met beits. Op de kast liggen vuurvaste t

Voor een optimale prestatie en het bijhouden van het aantal bezoekers maakt deze website gebruik van cookies. Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten